Thursday, September 23, 2010

Zen Diamond National Geographic Lisanslı Mücevher Tasarladı


ZEN Diamond, 1888 yılında kurulmuş, dünyanın en büyük kar amacı gütmeyen, bilim ve eğitim organizasyonlarından biri olan National Geographic Society ile 3 yıllık lisans anlaşması imzaladı; böylece Zen Diamond, National Geographic Society (NGS) ile lisans anlaşması imzalayan dünyadaki ilk ve tek mücevher şirketi oldu.
Yapılan anlaşmaya göre ZEN Diamond ve National Geographic Society, non-profit organizasyonun coğrafi bilgiyi artırma ve yayma misyonunu yansıtan mücevher koleksiyonlarını üretmek için birlikte çalışacaklar. Bu koleksiyonlar, dünyadaki seçkin satış noktaları ve mağazalarında mücevher ve doğa severlerin beğenisine sunulacak.
National Geographic Enterprises Uluslararası Başkan Yardımcısı Sven Thierhoff,  “ZEN Diamond’ı, bizimle mücevher sanatı ile ilgili bütün uzmanlıklarını ve insanlara gezegenle ilgilenmeleri için ilham verme vizyonumuzu paylasan bir ortak olarak görüyoruz. Bu değerli sanat eserlerini, doğanın güzelliğini ve bu doğada yaşayanlarla beraber dünyanın sahip olduğu zengin kültürleri anlatmak için beraber geliştirdik” diyor.
 “Made by Nature, Crafted by ZEN Diamond” koleksiyonunun ilk teması olan “Animals in Nature”ın büyüleyici parçalarından olan yavrusunu temizleyen anne aslan, yavrularını soğuktan korumak için ayakları üzerinde taşıyan anne penguen, okyanusta yan yana yüzen tropikal balıklar… doğadaki orijinal anatomik özelliklerine ve renklerine birebir sadık kalınarak üretiliyor. Ürünler; pırlantalar, renkli değerli ve yarı değerli taşlar ile birlikte National Geographic standartlarıyla geliştirilmiş, gerçekçi mine tekniği kullanılarak hayata geçiyor.
National Geographic Society’nin “eğitim” misyonuna uygun olarak; koleksiyondaki her hayvan figürünün arkasına ait olduğu bölgenin haritası lazer tekniği ile işleniyor. Parçanın arkasındaki bölge haritasının üzerindeki pırlanta ile hayvanın yaşadığı bölge işaretleniyor. National Geographic koleksiyonlarına özgü olan bu özellik, takının arka yüzünü mücevher haline getirirken coğrafi bilgiyi yaymak için de yeni bir platforma ulaşıyor.
Koleksiyonun ikinci teması olan "Fauna in Nature”, orman hayatına ve bu hayatın ekosistemin içinde mücevhere dönüşmesine şahitlik ediyor. Bu koleksiyon, ünlü tasarım şirketi Yazbukey’in kurucuları olan Emel ve Yaz Kurhan’ın hayal gücüyle hayat buluyor. "Fauna in Nature" Kuzey Avrupa’da hayvan ve bitkilerin uyum ve denge içinde yaşadığı bir orman fikrine dayanıyor. Hayvanlar ve bitkiler bu mücevher koleksiyonunda yeniden hayat buluyor. Sincaplar, göçmen kuşlar, mantarlar, meşe palamutları ve diğer orman bitki ve hayvanlarından yola çıkılarak tasarlanan 20 ayrı model göz kamaştırıyor. "Fauna in Nature" koleksiyonun National Geographic Society’nin misyonunu yansıtan mesajı, bu hayvanların ve bitkilerin ekosistem içindeki yerini tanımlamak ve mücevherin sofistikeliği aracılığıyla dünyadaki işlevlerini anlatmak. Koleksiyon; genç, modern, doğaya ve çevreye duyarlı kadınlar için ideal görünüyor.
Koleksiyon Aralık 2007’den itibaren Avrupa, Rusya, Yakın ve Orta Doğu ile Türkiye’deki seçkin satış noktalarında, ZEN Diamond Corner’larda, Türkiye ve dünyadaki ZEN Diamond mağazalarında satışa sunulacak.
Koleksiyondan elde edilecek lisans geliri, National Geographic Society’nin keşif, doğal hayatı koruma, araştırma ve eğitim programları için harcanacak.

No comments:

Post a Comment